Ingen jul uden Finskbrød

Traditioner skal holdes i hævd – også når det gælder julesmåkager. Derfor bager jeg hvert år vaniljekranse og finskbrød. Egentlig burde de hedde Finns brød, for det er min mand Finn, der ynder dem mest af alle de forskellige julesmåkager.
Udover disse to slags småkager som altså er en tradition, så forsøger jeg mig lidt forskellige fra år til år.
Derfor tænker jeg at jeg i den kommende uge vil bage specier. Dem findes der et utal af, med citron, pistacie, chokolade, nødder etc.
Valget for i år er ikke truffet endnu.

Kig med her og se hvordan man meget meget nemt laver Finskbrød.
Opskriften giver ca. 120 stk.

Finskbrød

Antal 120 stk

Ingredienser
  

  • 500 g hvedemel
  • 400 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1 æg til pensling
  • 60 g hakkede mandler
  • 3 spsk perlesukker

Sådan gør du
 

  • 1. smuldr smør og mel sammen til en grynet masse
  • 2. bland sukker i og ælt dejen til en ensartet masse
  • 3. rul dejen ud på et melet bord i 1 cm tykkelse
  • 4. pensl med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler og perlesukker
  • 5. skær dejen ud i strimler . 2 cm. brede og derefter i 4 cm lange.
  • 6. læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem på næstøverste rille i ovnen ved 200 grader i 10 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering