Håkonskager

En lækker lille sag – med sødme fra marcipan og vanilijekorn.
Håkonskager er ikke en småkage som indgår i mit traditionelle repertoire for julen, men selvom traditioner er skønne, så skal der også lidt fornyelse til. Derfor serverer jeg Håkonskager på kaffebordet i denne uge.

En ualmindelig nem dej at lave, og da processen splittes over 2 dage, bliver det næsten for nemt.
Skulle du også få lyst til at prøve disse lækre sprøde småkager med sukkerkant, så kræver det kun få ingredienser og meget lidt tid.
…Jeg har ihvertfald erfaret at denne portion skulle have været fordoblet 🙂

Håkonskager

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 120

Ingredienser
  

  • 200 g blødt smør
  • 90 g flormelis
  • 75 g revet rå marcipan
  • 1 vaniljestang
  • 250 g hvedemel

Pynt

  • 1 æg
  • rørsukker

Sådan gør du
 

Dag 1

  • skrab vaniljekornene ud og bland dem med lidt flormelis, så kornene skilles ad
  • rør smør, flormelis, vaniljekort og revet marcipan godt sammen til en ensartet masse
  • tilsæt melet og saml dejen til en sammenhængende dej
  • sæt dejen i køleskabet i 1 time
  • Del dejen i to og tril dem til pølser af 2,5 cm i diameter
  • pak rullerne ind i film/vitavrap og lig dem i køleskabet til næste dag

Dag 2

  • pensl rullerne med sammenpisket æg og rulles i rørsukker
  • skær rullerne ud i 5 mm. tynde skiver og lig dem på en bageplade med bagepapir.
  • bag småkagerne ved 175 grader midt i ovnen, i 10 min. til de er gyldne i kanten.
  • lad småkagerne køle af på en rist og opbevar dem i en lufttæt beholder/kagedåse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering