Nostalgi og trang til sødt

Måske er der nogen af Jer der lige som jeg, husker de søde sprøde guldkornssmåkager tilbage fra 80’erne?
Forleden fik jeg en sød tand og grublede lidt over hvad der skulle tilfredsstille den trang….
Det måtte lade vente lidt på sig, for guldkorn er ikke en vare der holder til i vores skabe og skuffer herhjemme 🙂
Men i går blev manden sendt til købmanden og i aftes kunne jeg så bage de sprøde kager. De var værd at vente på, og så tager de ingen tid at lave.
Dog blev den første plade ikke helt som ønsket, da jeg fik skruet lidt for meget op for varmen og derfor blev de lidt for hurtigt brune – men uden at være flydt helt ud og blive så tynde at de også blev sprøde.
Så efter lidt justering på varmen – så var den der.
Jeg syntes ikke at det fungere så godt at lave disse på varmluft og med flere plader, men det er nok alt efter smag og behag.

Trænger du også for lidt sødt? 🙂 så har købmanden åben og ud over en pakke guldkorn, er resten af ingredienserne formentlig en del af den alm. husholdning.

Rigtig god fornøjelse – en kop te/kaffe og en guldkornssmåkage, benene op i sofaen og så er der dømt afslapning.

De unge mennesker kan nu se frem til at få småkager med hjem når de kommer hjem til weekenden 🙂

Guldkorns-småkager

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Antal 65

Ingredienser
  

  • 240 g blødt smør
  • 300 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 200 g guldkorn

Sådan gør du
 

  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen med el-pisker
  • Tilsæt æggene et af gangen
  • Bland mel, bagepulver og salt og piske det i dejen
  • Tilsæt guldkornene og rør det sammen med en dejskraber.
  • Sæt små klatter dej med god mellemrum på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg bruger en barneske.
    Vær obs på at de flyder meget ud – så skab plads.
    Jeg har en indbygningsovn hvor pladerne ikke er så store, så jeg har 9 på en plade.
  • Bag småkagerne ca. 12 min. v/175. grader alm. ovn. Kagerne er færdige når de er gyldne over det hele og brune i kanten. Hvis de er for blege når du tager dem ud, bliver de ikke sprøde nok.
    OBS Sprødheden kommer først når de er blevet kolde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering