Elsker du hjemmebagte kiks – ligesom jeg?

Hjemmebagte kiks med ost og marmelade – til morgen, som snack, til formiddagskaffen, eller på ostebordet med et godt glas rødvin. Mange muligheder, og bedre end hjemmelavet findes ikke, hvis du spørger mig.

Disse kiks kræver ingen forberedelse, og tager ingen tid at lave. Alle ingredienser røres sammen, og der rulles ud, stikkes ud, sættes på plade, bages, køler af, og opbevares i lufttæt beholder. Fra tanke til færdig produkt = 30 min.

Kiks

Forb. tid 1 time 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 24

Ingredienser
  

  • 100 g sesamfrø
  • 100 g hørfrø
  • 45 g blå birkes
  • 45 g kokosmel
  • 40 g havregryn
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl olie jeg bruger koldpresset rapsolie
  • 2 dl vand

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienser sammen og rul dejen ud i 1 cm tykkelse mellem to stykker bagepapir
  • Stik kiksene ud med en 8 cm udstikker eller et glas.
  • Flyt kiksene over på 2 bageplader med bagepapir, vha. en paletkniv
  • Bag kiksene v/ 180° grader varmluft i 18-20 min. til de er gyldne i kanten
  • Lad kiksene køle af på en rist, og opbevar dem i en lufttæt beholder

Noter

Valget af frø kan varieres i det uendelige, og efter smag og behag, ligesom kokosmel kan undlades hvis man ikke bryder sig om dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering