Påskedag og søndag = søndagskaffe, hygge og samvær med vores unge mennesker.
Søndagskaffen efterfølges af aftensmad som i dag var flæskestegssandwich med nybagte burgerboller
Jeg elsker flæskestegsburgere! En god saftig flæskesteg med sprøde svær, rødkål, agurksalat og mayonaise – alt sammen pakket ind i en luftigt hjemmebagt burgerbolle – MUMS!
Da begge børn er her i dag – har vi derfor valgt at lave flæskestegsburgere.
På vores ferier til Bornholm, har vi hver gang besøgt flæskestegsboden på Svaneke havn. De er berømt for deres flæskestegsburgere i det ganske land, og gæster man Bornholm, skylder man sig selv at runde boden på havnen i Svaneke. De er SUPER LÆKRE!
I dag gør jeg dem kunsten efter!
Burgerboller
Ingredienser
- 50 g gær
- 2 dl mælk
- 6 dl lunkent vand
- 1 tsk honning
- 2 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 1 dl rapsolie
- 1300 g hvedemel
Pynt
- 1 æg Til pensling
- sesamfrø til pynt
Sådan gør du
- Opløs gæren i det lunkne vand i røreskålen, og tilsæt mælken
- Bland sukker, honning og olie i
- Bland mel og salt og hæld det i røreskålen
- Ælt dejen til den er glat og smidig. Den må godt være lidt klistret. Jeg ælter/rører den på røremaskinen i 5-8 min.
- Del dejen i 12 lige store stykker og form dem som boller.
- Lig bollerne på bageplader med bagepapir og tryk dem lidt flade.
- Lad bollerne hæve 1,5 time tildækket et lunt sted
- Pensl forsigtigt med sammenpisket æg og drys med sesamfrø
- Bag bollerne 12-15 min. ved 200 grader varmluft