Flæskestegssandwich

Påskedag og søndag = søndagskaffe, hygge og samvær med vores unge mennesker.
Søndagskaffen efterfølges af aftensmad som i dag var flæskestegssandwich med nybagte burgerboller

Jeg elsker flæskestegsburgere! En god saftig flæskesteg med sprøde svær, rødkål, agurksalat og mayonaise – alt sammen pakket ind i en luftigt hjemmebagt burgerbolle – MUMS!
Da begge børn er her i dag – har vi derfor valgt at lave flæskestegsburgere.

På vores ferier til Bornholm, har vi hver gang besøgt flæskestegsboden på Svaneke havn. De er berømt for deres flæskestegsburgere i det ganske land, og gæster man Bornholm, skylder man sig selv at runde boden på havnen i Svaneke. De er SUPER LÆKRE!
I dag gør jeg dem kunsten efter!

Burgerboller

Forb. tid 1 time 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 12

Ingredienser
  

  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • 6 dl lunkent vand
  • 1 tsk honning
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 1 dl rapsolie
  • 1300 g hvedemel

Pynt

  • 1 æg Til pensling
  • sesamfrø til pynt

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i det lunkne vand i røreskålen, og tilsæt mælken
  • Bland sukker, honning og olie i
  • Bland mel og salt og hæld det i røreskålen
  • Ælt dejen til den er glat og smidig. Den må godt være lidt klistret. Jeg ælter/rører den på røremaskinen i 5-8 min.
  • Del dejen i 12 lige store stykker og form dem som boller.
  • Lig bollerne på bageplader med bagepapir og tryk dem lidt flade.
  • Lad bollerne hæve 1,5 time tildækket et lunt sted
  • Pensl forsigtigt med sammenpisket æg og drys med sesamfrø
  • Bag bollerne 12-15 min. ved 200 grader varmluft

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering