Ølbrød

Øl og brød – what’s not to like? 🙂

Det er ikke altid man skal kombinere ting der hver især er godt, men i dette tilfælde er det SUPER GODT!

Jeg bagte ølbrød sidste weekend, og valgte at servere det på søndagskaffebordet med noget lækkert pålæg til. Brødet er lækkert svampet og med en super lækker smag. Det vil være perfekt til tapas bordet, eller skåret i små stykker til kuvertbrød, som starters eller blot til et godt glas øl eller vin, med lidt god olivenolie til.

Jeg har drysset brødet med flagesalt og med en smag olivenolie og salt, smager brødet fantastisk blot med lidt smør på.

Har jeg vakt din interesse, så finder du opskriften herunder. Lad mig meget gerne høre hvad du syntes. Rigtig god dag til jer alle.

Ølbrød

Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 35 minutter
Antal 2 små brød

Equipment

  • Røremaskine
  • 2 stk brødforme på ca. 23 x 13 cm. Alternativt 1 stor, hvor bagetiden så forlænges i 2. omgang

Ingredienser
  

Dejen

  • 1,5 dl øl
  • 3,5 dl vand
  • 4 spsk olie Jeg bruger halv olivenolie og halv rapsolie. Ønsker man ikke smagen af olivenolien, så brug istedet 4 spsk neutral olie som f.eks. rapsolie.
  • 1,5 tsk sukker
  • 25 g gær
  • 300 g manitobamel
  • 350 g hvedemel med højt protein indhold Jeg bruger mel med 12% protein indhold
  • 10 g bageenzym kan sagtens undlades. Bagenexyer medvirker til at brødet bliver let, luftigt, sprødt og øger holdbarheden.
  • 6 g salt

Yderligere

  • olie til at smøre formen
  • flagesalt til drys

Sådan gør du
 

  • Bland øl, vand, olie og sukker i skålen til din røremaskine
  • Opløs gæren heri
  • Tilsæt begge slags mel og lad røremaskinen kører ca. 5 min. på medium hastighed og dernæst et par min. på høj hastighed til dejen slipper skålens kanter og er blank og glat.
  • Sæt husholdningsfilm over skålen og lig et viskestykke over. Lad dejen hæve 1 time.
  • Kom bagepapir i dine forme og hæld lidt olie over bund og sider. Mine forme måler 23×13.
  • Fordel dejen i de to forme og drys med flagesalt
  • Lig et viskestykke over formene og lad brødene efterhæve 30 min.
  • Tænd ovnen på 250° varmluft
  • Bag brødene i 15 min og sku derefter ned på 200 grader og bag yderligere ca. 20 min. afhængig af din ovn.
  • Tag brødene ud af formene og lad dem køle af på en rist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering