Chokoladeboller

Min familie havde et ønske om chokoladeboller til søndagskaffen, men lørdag aften orkede jeg bare ikke flere timer i køkkenet og min oftest anvendte opskrift på chokoladeboller er en koldhævet dej, så jeg valgte i stedet at afprøve en opskrift jeg faldt over for et stykke tid siden, og jeg har ingen tilføjelser eller ændringer til den opskrift. Den sidder bare lige i skabet!

Chokoladeboller

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 44 minutter
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • 250 g sødmælk koldt
  • 1 spsk sukker
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 70 g smør blødt
  • 125 g mørk chokolade
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Hak chokoladen groft (undgår en masse små stykker da de er med til at farve dejen).
  • Stil chokoladen på køl
  • Opløs sukker og gær i sødmælken
  • Tilsæt ægget og rør rundt
  • Tilsær mel og kardemomme og ælt ca. 1 minut på røremaskinen
  • Tilsæt salt og ælt yderligere i 5-6 min. ved lav til mellem hastighed til dejen er blank og smidig.
  • Tilsæt smørret og ælt igen ca. 1 min.
  • Hæld dejen ud på bordet og ælt forsigtigt den kolde chokolade ind i dejen
  • Sæt dejen til hævning i en skål dækket med låg eller cellofan og et viskestykke, i 1 time.
  • Hæld dejen ud på bordet og del dejen i 12 stykker (jeg vejer mine af så de bliver helt ens)
  • Placer bollerne på en bageplade. Dæk dem med cellofan og et viskestykke og lad dem efterhæve i 30 min.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ca. 13-14 min. ved 210° (alm. ovn).
  • Lad bollerne køle af på en rist

Noter

Opskriften er fra Pilens køkken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering