Durumboller

Lyse lækre luftige boller lavet på durummel og manitoba mel. Mums de er lækre.

Har du ikke prøvet at bage durumboller før så MÅ du prøve det. Du får her af mig en super nem opskrift.
De holder sig lækre i 2-3 dage, men kan sagtens fryses ned. Fugt dem evt. med lidt vand og varm dem op i ovnene efter optøning, hvis du ønsker den lækre seje skorpe igen efter de har været frosset ned.

De er gode på morgenbordet, til brunch og til madpakken, og blot med smør og pålæg som en hurtig mad.

Durumboller

Forb. tid 1 time 5 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Antal 14 stk

Equipment

  • Røremaskine

Ingredienser
  

  • 50 g gær
  • 1/2 L lunken vand 36-37 grader
  • 450 g durummel
  • 200 g manitobamel
  • 12 g bageenzymer
  • 12 g salt

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i vandet i røremaskinens skål
  • Bland alle øvrige ingredienser og hæld det i vandet
  • Lad røremaskinen ælte dejen i ca. 8-9 min. på mellem hastighed og sluttelig 2 min. på høj hastighed til dejen slipper skålens kanter og bund og er fint glat og elastisk
  • Fugt hænderne og hiv op i dejen så den strækkes lang, og fold den ned – drej skålen lidt og gør det igen og sluttelig en 3. gang.
  • Sæt husholdningsfilm over skålen og dæk med et viskestykke. Lad dejen hvile nu i 15. min.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen med din dejskærer i 14 dele.
  • Fordel bollerne på 2 bageplader med bagepapir.
  • Drys lidt durummel på hver bolle.
  • Dæk begge plader med husholdningsfilm og et viskestykke og lad bollerne hæve i 40 min.
  • Varm ovnen op til 250 grader og bag en plade af gangen i ca. 12 min. til de er flotte gyldne.
  • Lad bollerne køle af på en rist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering