Tyrkiske bagels

Disse lækre luftige bagels er fænomenale på brunchbordet eller frokostbordet. De er gode bare med smør, men også lækre med ost, salat og pålæg. De holder sig fint svampede og lækre på dag 2.

Dejen er på en gang klistret men også meget elastisk at arbejde med, men med olie på bord og hænder, og hvis du følger min guide er det faktisk ret nemt og du får nemt et flot resultat.

Tyrkiske bagels

Forb. tid 1 time 45 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 9 stk

Equipment

  • 1 Røremaskine

Ingredienser
  

  • 2,5 dl Mælk
  • 2,5 dl Vand
  • 1 dl Rapsolie
  • 2 tsk Sukker
  • 50 g Gær
  • 675 g Mel
  • 1,5 tsk Salt
  • 125 g Smør blødt
  • 1 Æg til pensling
  • Birkes, solsikkekerner, sesamfrø til drys

Sådan gør du
 

  • Lun mælk og vand til ca. 35 grader og hæld det i røremaskinens skål
  • Tilsæt olie og sukker
  • Smulder gæren og rør rundt til den er opløst
  • Tilsæt 2 spsk mel og rør det hele sammen.
  • Lad det nu stå og hæve i 15 min.
  • Tilsæt nu salt og resten af melet, som tilføjes lidt af gangen mens maskinen kører.
  • Når det hele er blandet godt sammen til en ensartet dej, samles dejen til en bolle, som med hænderne smøres med olie og lægges i en skål hvor dejen nu skal hæve tildækket, et lunt sted i ca. en time.
  • Hæld lidt olie ud på bordet og tag dejen ud af skålen. Med hænderne presses dejen ned og og ud til en stor rektangel.
  • Dejen smøres nu med hænderne, med blødt smør (se billederne).
  • Fold nu 1/3 af dejen på langs og fold dernæst den anden tredjedel ind over.
    Du har nu et aflangt stykke som består af 3 lag.
  • Træk igen i dejen så rektanglen ikke er for smal. Smør igen med hænderne, smør ud på dejen.
  • Fold nu dejen på den lange led. Dvs. fold halvdelen af dejen ind over den anden halvdel, og træk den derefter ud så meget som muligt.
  • Skær du dejen på den korte led, i 9 baner.
  • Hver bane trækkes længere, og lægges dobbelt. Træk igen i hvert stykke og sno nu dejen ved med hver hånd at dreje modsat hinanden. Saml sluttelig den snoede dej til en ring.
  • Placer alle 9 bagels på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. Drys med det du syntes. Jeg har brugt birkes, solsikkekerner og sesamfrø.
  • Bag dine bagels i ca. 20-25 min. ved 200 grader (alm.)

Opskriften på disse luftige tyrkiske bagels har jeg hentet inspiration hos ved Cookingbylejla.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering