Vinterferie

Endelig blev det uge 7 og ingen af os ramt af corona. Afsted til Vesterhavet i et skønt sommerhus. Det er råhygge, traveture, spil, afslapning, spa og sauna og samvær med vores skønne unge mennesker.

For første gang i 2 år har jeg hentet rundstykker ved bageren, idet jeg kun har medbragt det mest nødvendige til at bage med, men sikke en skuffelse, og wow det var dyrt. Så ikke flere rundstykker før vi kommer hjem til min røremaskine igen 🙂

I dag er det søndag og ingen søndag uden søndagskaffe, men uden røremaskine og div. andet bagegrej, har jeg valgt den simple løsning. Lyse boller og varm kakao. Det passer meget godt til stemningen og vejret lige nu. Derudover har jeg medbragt nogle chokoladecookies som jeg bagte forleden dag – jeg havde nogle kugler i fryseren, så det var nemt at tø op og ligge dem på bagepladen – se min opskrift på chokolade cookies her: https://www.soendagskaffe.dk/2021/09/25/chokolade-cookies/

Rigtig god ferie til alle der er så heldige at have det.


Lyse boller

Forb. tid 1 time 45 minutter
Tilb. tid 13 minutter
Antal 12

Equipment

 • 1 Røremaskine Eller en elpisker

Ingredienser
  

 • 2 æg
 • 4 spsk sukker
 • 2,5 dl vand lunken
 • 50 g gær
 • 1 dl rapsolie
 • ½ tsk salt
 • 550 g hvedemel

Til pensling

 • 1 æg sammenpisket

Sådan gør du
 

 • Pisk æg og sukker skummende
 • I en anden skål opløses gæren i det lunkne vand
 • Tilsæt olie og salt til vand og gær og rør rundt
 • Tilsæt det piskede æg og sukker og vend forsigtigt rundt
 • Tilsæt halvdelen af melet og rør til der ikke længere er klumper
 • Tilsæt resten af melet og ælt til dejen er glat og blank.
 • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 min.
 • Del dejen i 12 dele og tril til boller
 • Placer bollerne på en bageplade med bagepapir og lad bollerne efterhæve i 45 min.
 • Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ca. 12 min. ved 220 grader (alm) til de er flotte gyldne. Hold øje – ikke alle ovne varmer ens.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering