Sprøde vaniljekranse

I dag dufter huset af hjemmebagte småkager, bagt med smør.
Den sødlige varme duft breder sig, kalenderlyset siger 6. december og såvel ude som inde, lyser stearinlys og lyskæder op i mørket.
2. søndag i advent og inden længe synker jeg ned i sofaen ved siden af adventskransen og med termokanden, nybagte småkager og fjernbetjeningen inden for rækkevidde.

Kig med hver hvor nemt det er at trylle 100 vaniljekranse frem.
Rigtig glædelig december til jer alle.

Lækre sprøde vaniljekranse

Antal 100 stk

Ingredienser
  

  • 2 stk vaniljestænger
  • 350 g sukker
  • 400 g blødt smør
  • 2 æg
  • 500 g hvedemel
  • 150 g mandler

Sådan gør du
 

  • 1. Mal mandlerne til mel i en foodprocesser
  • 2. Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Bland kornene med lidt af sukkeret. På den måde skilles vaniljekornene fra hinanden.
  • 3. Sukker og smør piskes sammen med elpisker. Kun lige så det er godt blandet. Ikke piske mere end allerhøjest nødvendig.
  • 4. Rør mel og mandelmel i og saml dejen med æggene
  • 5. Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl
  • 6. Sprøjt vaniljekransene ud på bagepapir på en bageplade. De flyder lidt ud så sørg for lidt luft i mellem dem. Jeg har 5 x 4 på en plade.
  • 7. Bag vaniljekransene i 9 min. ved 200 grader på 2. øverste rille i ovnen. Hold øje med dem – de må ikke blive for mørke.
  • 8. Lad vaniljekransene køle af på en rist.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering